درباره ما

درباره اتحادیه

هسته اولیه تشکیل این تشکل ملی، هئیتی منتخب از زنبورداران کشور بود که هر کدام به نمایندگی از طرف یک استان در این هئیت بودند و به علت نداشتن شرایط تشکیل اتحادیه سراسری، این هئیت کارهای مربوط به صنعت زنبورداری را پیگیری و با حضور در ارگان ها و دستگاه های مسئول از حقوق زنبورداران دفاع می نمود تا اینکه شرایط تشکیل اتحادیه در اواخر سال ۱۳۸۴ فراهم شد و اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین در تاریخ چهارم اردیبهشت سال یکهزار و سیصد و هشتاد و پنج تحت شماره ۱۷۲۰۲ در اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی استان تهران به ثبت رسید. این اتحادیه با عضویت ۱۰ اتحادیه استانی و سرمایه اولیه ۱۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال تشکیل گردید و اینک پس از گذشت ۱۰سال از زمان تاسیس، تعداد ۲۲ اتحادیه استانی و سایر تعاونی های شهرستانی که فاقد اتحادیه استانی هستند، تحت پوشش خدمات دهی خود دارد. در نتیجه سالانه با تلاش ۷۳۵۳۵ زنبوردار زحمتکش که جمعا دارای تعداد ۶,۶۹۴,۰۰۰ کلنی زنبور عسل می باشند مقدار تقریبی ۷۸ هزار تن عسل و دیگر محصولات از جمله ژل رویال، گرده گل، موم و بره موم تولید می گردد که در طی این روند به واسطه گرده افشانی که زنبورداران با کوچ زنبورانشان به تمام نقاط ایران انجام می دهند همواره سبب افزایش سطح کیفی و کمی محصولات زراعی و باغی و دامی احیاء مراتع و جنگل ها و در نتیجه حفظ خاک و اکوسیستم می گردد که خود ارزشی بیش از ۱۴۳ برابر تولیدات درون کندو دارد. در ضمن باید خاطر نشان کرد که در همین راستا ۴۰۰ هزار فرصت شغلی وابسته به صنعت زنبور داری ایجاد کرده نظیر ۵۲ کارگاه آج موم، ۲۵۹ کارخانه و کارگاه بسته بندی عسل، بیش از ۱۲۷ کارگاه ساخت کندو و بیش از ۱۱ کارگاه تولید لوازم زنبور داری ۸ ایستگاه پرورش ملکه بخش دولتی و ۶۰ ایستگاه پرورش ملکه بخش خصوصی.

آنچه همواره جز وظایف قانونی اتحادیه بوده است:

دفاع از حقوق زنبورداران در مراجع تصمیم گیری و دستگاه های اجرایی مانند وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت و دستگاهای قانون گذاری مانند مجلس و کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و تلاش در راستای تسهیل قوانین، تدوین قوانین به نفع این صنعت و فعالان آن و ارائه چشم انداز مفید جهت سرمایه گذاری می باشد.

تاکنون در راستای اهداف فوق که یکی از مهمترین آنها بحث آموزش، ترویج و فرهنگسازی این صنعت زود بازده و سبز و همچنین زنبور عسل به عنوان یک حشره گرده افشان و حافظ محیط زیست که نقش بسیار ارزنده ای به لحاظ عمل گرده افشانی در افزایش سطح کیفی و کمی محصولات زراعی و باغی و احیای مراتع و جنگل ها و در نتیجه حفظ خاک این عنصر ارزشمند، دارا می باشد که این مهم همواره از طریق رسانه ملی، اینترنت و بروشورهای علمی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی می گردد. از همه کسانی که دل در گرو ایرانی سر بلند دارند درخواست همکاری در جهت حفظ این حشره نجیب و ارتقاء سطح زندگی زنبورداران را داریم.

در ضمن با توجه به اهمیت روز افزون تغذیه میبایست عسل طبیعی به عنوان یکی از با ارزشترین مواد غذایی در دسترس همگان قرار گیرد که از زمان تشکیل اتحادیه تاکنون میزان مصرف سرانه مردم از ۱۸۰ گرم به ۹۶۰ گرم افزایش داشته که این ناشی از اعتماد سازی زنبورداران میباشد که هنوز ما با میزان مصرف سایر کشورها فاصله زیادی داریم و امیدواریم که با همکاری مشترک با سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان زمینه ارتقاء مصرف و سالم سازی فضای تولید فراهم شود.

حدود فعالیت های اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین:

 شامل ساخت، خرید و یا تهیه هر نوع نهاده و کالا و لوازم و ماشین آلات مورد نیاز حرفه ایی اتحادیه های عضو و اعضای شرکت های تعاونی کشاورزی زنبورداران از بازارهای داخلی یا خارجی و توزیع و فروش آنها به اتحادیه های عضو یا به طور مستقیم به شرکت های تعاونی کشاورزی زنبورداران و اعضای آن ها .جمع آوری، طبقه بندی، بسته بندی، نگهداری، تبدیل، حمل و نقل، خرید و فروش محصولات تولیدی شرکت ها و اتحادیه های عضو و شرکت های تعاونی زنبورداران عضو و سایر زنبورداران. بازاریابی و تهیه میدان یا بازار برای عرضه محصولات تولیدی اعضا همچنین صادرات و واردات کلیه نهاده ها و فرآورده ها و تجهیزات مرتبط با صنعت زنبورداری کشور. 

بهره برداری از اراضی کشاورزی و منابع طبیعی جهت استقرار و سایر برنامه های صنعت زنبورداری کشور. خرید سهام شرکت ها، کارخانجات تولیدی دولتی و بخش خصوصی و سرمایه گذاری در امور مربوط به صنعت زنبور عسل و انجام عملیات و اقداماتی که از طرف وزارتخانه های ذیربط و سایر موسسات وسازمانهای وابسته به اتحادیه ها واگذار می گردد .تاسیس آزمایشگاه مرجع عسل کشور به منظور جلوگیری از توزیع عسل تقبلی در بازار و تامین سلامت جامعه، تشکیل صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور و بقیه موارد طبق اساسنامه.

درباره هیات مدیره:

اعضای هیات مدیره:

۱- آقای حبیب اله مزارعی رئیس هیات مدیره به نمایندگی از استان فارس.

۲- آقای یوسفعلی رادپور نائب رئیس هیات مدیره به نمایندگی از استان خوزستان.

۳- آقای فرج اله مولوی عضو هیات مدیره به نمایندگی از استان آذربایجان شرقی.

۴- آقای مهران محمدی خواه عضو هیات مدیره به نمایندگی از استان کردستان.

۵- آقای محمد فکری اول دبیر هیات مدیره به نمایندگی از استان آذربایجان غربی.

۶- آقای فریدون قلی زاده بازرس اتحادیه زنبورداران ایران زمین از استان گیلان.

۷- آقای حسن حیدری شاهباز بازرس اتحادیه زنبورداران ایران زمین از استان خراسان رضوی.

کارکنان واحد اجرایی اتحادیه:

۱- آقای میرمحسن موسویان مدیر عامل.

۲- آقای علیرضا صفاخو مدیر روابط عمومی و اموربین الملل اتحادیه

۳- آقای اکبر ربیعی مسئول امور مالی

۴- خانم افسانه زعیم زاده مسئول امور اداری