بلاگ

اعلام جزییات نهایی گزارش نظرسنجی آنلاین از زنبورداران در خصوص میزان تلفات

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران، سرانجام گزارش نظرسنجی آنلاین از زنبورداران در خصوص میزان تلفات وارده به آن‌ها طی سال‌های اخیر، دلیل شیوع و نحوه مقابله با بیماری‌ها مشخص گردید.

بنابراین گزارش، بر اساس این نظرسنجی آنلاین که «روابط عمومی و امور بین الملل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور» تهیه کرده، نظرات زنبورداران رأی‌دهنده در این نظرسنجی گویای این است که ۹۳ درصد رأی دهندگان، تلفات زنبورعسل را به انحای مختلف در زنبورستان‌های خود تجربه کرده اند.

زنبورداران شرکت کننده در این نظرسنجی در خصوص ۳ عامل تلفات در زنبورستان بیشتر ناشی به ترتیب به ۳۸ درصد انواع بیماری‌ها و ۳۱ درصد لارومیری و ۳۱ درصد نیز سمپاشی بدون اطلاع قبلی اشاره کرده اند.

بررسی تحلیلی زنبورداران رأی دهنده در خصوص اینکه شدت تلفات ناشی از “لارومیری” در زنبورستان آن‌ها در مقاطع زمانی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ چه میزان بوده است نشان می‌دهد حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تلفات در حد دو گزینه «زیاد» و «خیلی زیاد» بوده است.

۲۵.۴ درصد زنبورداران شرکت کننده در این نظرسنجی در خصوص اینکه از کدام روش درمانی برای مقابله با “لارومیری” استفاده کرده‌اند، انتخاب اول آن‌ها آنتی‌بیوتیک بوده؛ ۲۰.۵ درصد داروهای شیمیایی ضدکنه؛ ۱۲.۵ درصد درمان‌های گیاهی ضدکنه؛ ۱۲.۱ درصد از هیچ روشی استفاده نکرده اند؛ ۱۱.۷ درصد زنبورداران از همه موارد استفاده کرده اند؛ ۸.۷ درصد از روش حبس ملکه در قفس و ۸.۷ درصد نیز از تعویض ملکه استفاده کرده اند. ( اگرچه در این رابطه نمی‌توان به ضِرسِ قاطع مشخص کرد که آیا داروهای شیمیایی عنوان شده نیز در دسته آنتی بیوتیک‌ها بوده اند یا خیر!)

به لحاظ «محل استقرار» عمده زنبورستان‌ها نیز شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی، زنبورستان‌هایشان به ترتیب در استان‌های آذربایجان غربی، خراسان رضوی، فارس، آذربایجان شرقی، کردستان، مازندران، خوزستان، یزد، خراسان شمالی، اردبیل، تهران، گلستان، البرز، سیستان و بلوچستان، اصفهان، زنجان، گیلان، خراسان جنوبی، لرستان، ایلام، چهار محال و بختیاری، سمنان، کرمان، کرمانشاه، بوشهر، همدان، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، هرمزگان و قم مستقر بوده‌اند.

به لحاظ «محل اقامت» خود زنبورداران شرکت کننده در این نظرسنجی نیز زنبورداران رأی دهنده به ترتیب مقیم استان‌های آذربایجان غربی، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کردستان، خوزستان، یزد، مازندران، اردبیل، فارس، خراسان شمالی، گلستان، تهران، سیستان و بلوچستان، اصفهان، زنجان، البرز، خراسان جنوبی، ایلام، چهار محال و بختیاری، سمنان، کرمان، کرمانشاه، گیلان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، همدان، بوشهر، قزوین، قم و هرمزگان بوده اند.

 زنبورداران رأی دهنده به لحاظ بازه سنی نیز ۵۴ درصد رأی دهندگان بین ۳۵ تا ۵۰؛ حدود ۲۴ درصد بالای ۵۰ سال؛ حدود ۱۹ درصد بین ۲۵ تا ۳۵ درصد و حدود ۴ درصد آنها بین ۲۵ تا ۳۵ سال بوده اند و به لحاظ تحصیلی نیز به ترتیب ۳۶.۴ درصد دارای تحصیلات دیپلم، ۳۲.۹ درصد دارای تحصیلات لیسانس، ۱۵ درصد دارای تحصیلات زیر دیپلم؛ ۱۲.۴ درصد دارای تحصیلات فوق لیسانس؛ ۲.۵ درصد دکترا و ۰.۶ درصد هم تحصیات حوزوی داشته اند.

در این میان از بین زنبورداران رأی دهنده نیز تاکنون ۵۶ درصد شناسنامه الکترونیکی (پروانه کسب و کار) زنبورداری را دریافت کرده اند.

با توجه به این نظرسنجی آنلاین که به دلیل محرمانه بودن هویّت زنبورداران رأی دهنده صادقانه‌ترین نظرسنجی هرچند غیررسمی باشد که انجام شده است، باید دید دست اندرکاران بخش تحقیقات، اجرا و همچنین تشکل‌های زنبورداری چه تدابیری جهت کشف مسأله و حل اساسی و یک باره این حجم از تلفات و به ویژه نحوه مدیریت، پیشگیری و درمان با حداقل روش‌های آنتی‌بیوتیکی و شیمیایی تدبیر خواهند کرد تا عسل‌هایی تولید شود که با وجود ماهیّت تنوّع گیاهی عالی و کم نظیر در جهان و رتبه سوم تولید در دنیا، قابلیت بازارپسندی و صادرات به بهترین مقاصد بین‌المللی را نیز داشته باشد.

تجربه زنبورداران شرکت کننده در نظرسنجی از تلفات در زنبورستان‌ها از تلفات

نمودار دلایل تلفات زنبورستان‌ها

روش‌های مبارزه با عوامل شناخته و ناشناخته تلفات– نمودار دایره ای

روش‌های مبارزه با عوامل شناخته و ناشناخته تلفات– نمودار میله ای

جدول فراوانی محل استقرار زنبورستانهای زنبورداران شرکت کننده در نظرسنجی

نمودار دایره ای محل استقرار زنبورستانهای زنبورداران شرکت کننده در نظرسنجی

جدول فراوانی محل استقرار زنبورستان‌ها

نمودار دایره ای زنبورداران دارای شناسنامه الکترونیکی

نمودار دایره ای جنسیت شرکت کنندگان در نظرسنجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *