بلاگ

دو ایراد شورای نگهبان به مصوبه معافیت محصولات زنبورداری از مالیات بر ارزش افزوده رفع شد

به گزارش روابط عمومی اتحادیه سراسری زنبورداران کشور، پس از اینکه در مورخ اول خرداد ماه سال جاری طرح استفساریه جز یک بند الف ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش‌افزوده به محصولات زنبورعسل، با ۱۹۱ رأی موافق و یک رأی مخالف، در مجلس شورای اسلامی مصوب شد؛ «هادی طحان‌نظیف» سخنگوی شورای نگهبان درباره آن به خبرنگاران اعلام کرد: این طرح راجع ‌به اضافه شدن فرآورده‌های طبیعی زنبور عسل به عنوان محصولات کشاورزی فرآوری نشده بود. اما دو ایراد نسبت به این طرح وجود داشت؛ نخست اینکه این مصوبه مجلس تفسیر نیست و قانون‌گذاری جدید محسوب می‌شود که تصویب آن، تشریفات خودش را دارد. ایراد دوم استفاده از واژگان غیر فارسی برای «ژل رویال» و «کلنی» بود که مغایر با اصل ۱۵ قانون اساسی شناخته شد. لذا این مصوبه به مجلس بازگشت داده شده بود.

اما از خرداد ماه امسال تا یک روز قبل از رای گیری در صحن علنی مجلس، هیئت مدیره و مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور و جمعی دیگر از فعالان بخش خصوصی ساکت و بی‌تفاوت ننشستند تا سرانجام در نشست علنی چهارشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۳ خورشیدی مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد طرح استفساریه جز (۱) بند (الف) ماده (۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده اعاده شده از شورای نگهبان در دستور کار صحن علنی قرار گرفت. و خوشبختانه نمایندگان با ۱۳۵ رأی موافق، ۹۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع با رفع ایراد این شورا به این طرح موافقت کردند.

مصوبه کمیسیون جهت رفع ایراد شورای نگهبان بدین شرح است: ماده واحده – در جز (۲) بند (الف) ماده (۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱٤٠٠/٠٣/١٢ بعد از عبارت «وزارت جهاد کشاورزی» عبارت «فرآورده‌های حاصل از زنبورداری از قبیل عسل، شاه انگبین (ژل رویال)، بره موم، گرده گل، موم و زهر زنبور عسل، جمعیت (کلنی) زنبور عسل، فرآورده‌های حاصل از فعالیت نوغانداری از قبیل پیله کرم ابریشم الحاق» می‌شود.

لازم به ذکر است بر اساس بند یک ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۳۸۷محصولات کشاورزی فرآوری نشده از پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده معاف هستند. و از آنجا که در خصوص عسل و فراورده های زنبورداری تصور اشتباهی نزد نمایندگان دوره گذشته مجلس رخ داده بود، این موضوع محل مناقشه بسیاری گردیده و دست اندرکاران زنبورداری تلاش بسیاری جهت اقناع و اصلاح این مصوبه داشتند.

بر همین اساس، سازمان امور مالیاتی در بخشنامه شماره ۱۸۳۳ مورخ ۱۳۹۰/۲/۱۱ «فهرست عناوین کالاها و خدمات مندرج در ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده را ارائه کرد. در ردیف‌های ۱-۸-۶ و ۱-۸-۷ فهرست مذکور، عسل طبیعی و محصول خوراکی زنبور عسل شامل ژل رویال، بره موم، زهر زنبور عسل، گرده گل و موم زنبور عسل» از محصولات کشاورزی فراوری نشده قلمداد شده بود. پس از تصویب قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده در سال ،۱۴۰۰ موضوع معافیت محصولات کشاورزی فرآوری نشده از مالیات بر ارزش افزوده، با تغییراتی همراه شد.

براساس جزء ۱ بند الف ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰، تمام محصولات کشاورزی فرآوری نشده مشتمل بر محصولات خام زراعی و باغی، از مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *